Muškát moravský 2020, mzv, Jurák

160.00

Katalogové číslo: 183190aba360 Kategorie: Štítek:

Popis

Polosuché víno Muškát moravský 2020 od vinařství Jurák představuje skvělou ukázku kvality a tradice moravského vinohradnictví. Toto víno, označené jako „mzv“ (moravské zemské víno), je vyrobené z odrůdy Muškát moravský, která je známá svými výraznými aromatickými vlastnostmi.

Víno má atraktivní zlatavou barvu a vyniká bohatým aromatem, ve kterém se snoubí esence bílých květů, zralých broskví a jemného koření. Na patře je lahodně vyvážené s příjemnou polosuchou chutí, která zanechává dlouhotrvající dojem svěžesti a lehké sladkosti.

Doporučení k párování s jídlem: Muškát moravský 2020 je univerzální společník k řadě pokrmů a příležitostí:

  • Dezerty: Jeho sladší tóny skvěle harmonizují s ovocnými dezerty, zejména těmi, které obsahují broskve, jahody nebo jiné sladké ovoce.
  • Sýry: Víno se výborně hodí k sýrům s modrou plísní nebo krémovým sýrům, kde doplňuje jejich bohatost a komplexnost chutí.
  • Lehké pokrmy: Skvělá volba k lehkým salátům nebo jemným rybím pokrmům, kde jeho svěží charakter podtrhne chutě jednotlivých surovin.
  • Aperitiv: Muškát moravský je také výborným aperitivem, který otevírá chuťové pohárky a nastavuje tón pro další gastronomické zážitky.

Toto víno je ideální pro ty, kteří si chtějí užít něco speciálního a přitom nenáročného, vhodné pro každou příležitost. Vychutnejte si jedinečnou chuť a aroma Muškátu moravského, které přináší radost z každého doušku.

Viniční trať Viničky
Vinařská obec Staré Město
Vinařská podoblast Slovácká
Vinařská oblast Morava
Alk. 11,35 % obj.
obsahuje oxid siřičitý
objem 0,75l
kyselina 5,8g/l zbytkový cukr 9,2g/7