Chcete si vytvořit pohodlnou a stylovou zastíněnou terasu? V tom případě neváhejte a zjistěte, jak správně zrealizovat zastínění terasy plachtou.

Zastínění terasy plachtou je ideálním řešením pro všechny, kteří chtějí vytvořit pohodlný a stylový prostor na odpočinek. V létě se můžete schovat před sluncem a užít si pohodlí, a v zimě si můžete vychutnat teplo venku bez mrazu. V tomto článku vám poradíme, jak správně vybrat plachtu na zastínění terasy.

Jaké typy plachty na zastínění terasy existují?

V dnešní době existuje několik typů plachty na zastínění teras, a to:

  • Markýzy
  • Pergoly
  • Slunečníky
  • Přístřešky

Vybrat správný typ plachty na zastínění terasy záleží na vašich požadavcích a požadavcích na prostor.

Markýzy

Markýzy jsou ideální pro menší terasy, které nepotřebují větší ochranu před sluncem. Tyto plachty se instalují přímo na stěnu a nabízejí malou ochranu před sluncem.

Pergoly

Pergoly jsou vhodné pro větší terasy a nabízejí větší ochranu před sluncem. Tyto plachty se instalují na stojan a nabízejí větší prostor pro posedávání a odpočinek.

Slunečníky

Slunečníky jsou nejlepší pro malé terasy a nabízejí minimální ochranu před sluncem. Tyto plachty se instalují na stojan a jsou vhodné pro odpolední posedávání.

Přístřešky

Přístřešky jsou vhodné pro větší terasy a nabízejí maximální ochranu před sluncem i před deštěm. Tyto plachty se instalují na stojan a nabízejí prostor pro posedávání i pro případné grilování nebo jiné aktivity.

zastínění terasy plachtou

Ptejte se zdarma zahradní architektky.

Jaký materiál vybrat pro plachtu na zastínění terasy?

Výběr materiálu pro plachtu na zastínění terasy je stejně důležitý jako výběr samotného typu plachty. Mezi nejběžnější materiály patří:

  • Polyester
  • Acryl
  • PVC
  • Laminát

Polyester

Polyester je nejběžnějším materiálem pro plachty na zastínění teras. Je odolný vůči slunci i vodě, avšak méně odolný vůči větru.

Acryl

Acryl je vysoce kvalitní materiál, který je odolný vůči slunci, vodě i větru. Tyto plachty jsou však dražší než plachty z polyesteru.

PVC

PVC je odolný vůči vodě a slunci, avšak méně odolný vůči větru. Tyto plachty jsou cenově dostupné a snadno se čistí.

Laminát

Laminát je vysoce kvalitní materiál, který je odolný vůči slunci, vodě i větru. Tyto plachty jsou však dražší než plachty z polyesteru a PVC.

Zdarma se můžete zeptat zahradní architektky na více informací.

Similar Posts