Antimykotický lak na nehty je speciální typ laku, který se používá k léčbě plísní nehtů. Tyto plísně jsou způsobeny houbovými infekcemi, které se často objevují v důsledku vlhkosti a tepla v botách. Antimykotický lak na nehty se aplikuje na postižený nehet jednou týdně po dobu 3 až 6 měsíců.

Existuje několik různých druhů antimykotických laků na nehty, které obsahují různé účinné látky, jako například amorolfin, ciklopirox nebo terbinafin. Tyto látky působí tím, že ničí houby, které způsobují plísňové infekce nehtů.

Používání antimykotického laku na nehty je relativně jednoduché. Nejprve se nehet ošetří pilníkem nebo bruskou, aby se odstranila plíseň. Poté se na nehet nanese tenká vrstva laku a nechá se zaschnout. Tento postup se opakuje jednou týdně po dobu 3 až 6 měsíců.

Je důležité si uvědomit, že léčba plísní nehtů může být dlouhá a může být třeba několik měsíců, než se nehet úplně uzdraví. Je také důležité si uvědomit, že pokud se plíseň nehtů nevyléčí, může se šířit na další nehty nebo do okolí. Proto je důležité pokračovat v léčbě, dokud se nehet úplně neuzdraví.

V závěru lze říct, že antimykotický lak na nehty je účinný způsob léčby plísní nehtů, které jsou způsobeny houbovými infekcemi.

Zobrazit akční sady antimykotických laků

Similar Posts